Emme ole ensimmäisiä

Vaikka kuinka olisi hienoa olla ensimmäinen porukka, joka kätköilee 15 maassa vuorokauden aikana, niin emme kuitenkaan ole.  Hollantilainen kätköilijäporukka teki saman vuonna 2011 ja geokätköili 15 maassa 24 tunnin aikana.

Maaginen 15 maata

Tietenkin tiesimme jo heti kun aloimme reissua suunnittelemaan, että Hollantilaiset ovat 15 maassa vierailleet vuorokauden aikana. Ensimmäinen ajatus oli, että yritämme rikkoa tuon epävirallisen maailman ennätyksen kätköilemällä 16 maassa. Otimme pohjaksi hollantilaisten reitin ja aloimme suunnittelemaan omaamme. Aika pian oli selvää, ettei 16 maata olisi kovin realistinen tavoite. Aikataulu olisi liian tiukka.

Hollantilaiset olivat valinneet oman reissunsa ajankohdan päivämäärän hienouden mukaan ja starttasivat matkaan 9.10. -11. No melkein yhtä hieno on päivämäärä 15.04. 2017. Ainakin meidän mielestämme. Hollantilaiset starttasivat yllättäen Hollannista puolilta öin lämpömittarin näyttäessä seitsemää astetta. Hollantilaisten aikataulu oli seuraava:

 • 00:00 Hollanti
 • 01:26 Belgia
 • 01:35 Luxemburg
 • 01:57 Ranska
 • 04:07 Saksa
 • 05:19 Sveitsi
 • 07:16 Liechtenstein
 • 07:32 Itävalta
 • 09:59 Italia
 • 13:29 Slovenia
 • 15:32 Kroatia
 • 17:28 Unkari
 • 20:13 Slovakia
 • 22:36 Tsekki
 • 23:04 Puola

Eli melkein tunti heille jäi aikaa ja tuo tietenkin houkuttelisi lisäämään omalle reitillemme 16. maan. Google Maps kertoo kuitenkin Hollantilaisten reitille ajoajaksi 25 tuntia ja rapiat päälle. Joten uskomattoman raskas on Hollantilaisten kaasujalka ollut, koska monesti Googlen arviotkin ovat optimistisia. Lisäksi kun ottaa huomioon, että hollantilaiset olivat osuneet Itävaltaan sankan lumipyryn aikaa ja joutuneet ajamaan 35 km / h nopeutta 100 km/h alueella, niin voi vain ihmetellä miten he ovat ehtineet.

Hollantilaisten reitti 2011

 

Auton tankkaukset hollantilaiset suorittivat Lichtensteinissa ja lisäsivät polttoainetta kanisterista Kroatiassa. Kroatiassa rajanylitys oli tuottanut hieman päänvaivaa, mutta oli lopulta onnistunut. Valitettavasti meillä ei ole lupaa julkaista kuvia hollantilaisten reissusta, mutta siihen voi tutustua hollanniksi täällä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.