Geotrip’17 – reitti

Millainen on sitten Geotripin ajoreitti? Siihen perehdymme lyhyesti tässä postauksessa.

Hyvin suunniteltu on kokonaan ajamatta

Kaikki lähtee tietenkin hyvästä (köh) etukäteissuunnittelusta. Hyvä etukäteissuunnittelu perustuu tietenkin apinoimiseen. Kuten aiemmin oli puhetta, emme ole ensimmäiset kätköilijät, jotka yrittävät näin pähkähullua hanketta, vaan hollantilaiset olivat ensin. Niinpä pöllimme heidän reittisuunnitelmansa omamme pohjaksi. Noin 6 kuukautta heidän suunnitelmansa oli myös meidän suunnitelmamme. Sitten joku meistä erehtyi katsomaan, että joku niistä kätköistä on arkistoitu. Totesimme, että ehkä suunnitelmaa olisi hyvä katsoa läpi.

Niinpä kokoonnuimme eräs tammikuinen ilta porukalla pähkäilemään saisimmeko joitakin mutkia reitiltä suoraksi valitsemalla toisin. Aikaakin ehkä saataisiin tällä tavalla säästymään ja olisi ehkä vara pysähtyä ylimääräiselle vessakäynnille. Ehkä. Hollantilaisten reissusta on jo reilut viisi vuotta aikaa, joten ehkäpä pari kätköäkin on ilmaantunut kartalle tuon jälkeen ja jostain voisi helpommalla saada maan kuin tuolloin 2011. Melko selvää oli kuitenkin, ettei reittioptimoinnilla saisi sitä maagista kuudettatoista maata reitille, vaikka kuinka toivoisi.

Geotrip’17 reitti

Yhden illan pitkän pähkinnän jälkeen reittimme oli valmis. Se löytyy alla olevasta kuvasta.

2046 km / 22h 08 min

Yllä ovat strategiset lukemat. 2046 kilometriä on (h)ajokillamme nieltävänä. Google Maps osaa kertoa, että tuon matkan kurvailu yhtäsoittoa rajoituksia mukaillen kestää 22 tuntia 08minuuttia. Se on paljon se.  Etukäteissuunnittelulla saatiin alkuperäisesti kopioidusta suunnitelmasta hiottua 210 kilometriä pois. Se antaa hieman pelivaraa reissullemme. Tosin ihmetyttää se, että hollantilaisten reitille Google Maps kertoo ajoajaksi 25 tuntia 17, joka tarkoittaa, ettei tuota ehtisi edes ajamaan annetussa ajassa. Aika kovaa kyytiä ovat hollantilaiset siis päästelleet, koska olivat perillä viimeisellä kätköllä Puolassa 23:04. Eli yli kaksi tuntia Googlen arviota ennen ja varmasti ovat siinä matkalla pysähtyneet tankkaamaan ja etsimään muutaman geokätkönkin.

Aikavyöhykesiirtymiä ei ole haittaamassa tai avittamassa reissua.  Toisaalta se muuttaisi muutenkin luonnetta, koska kyse ei enää olisi oikeasti 24 tunnista. Jos reissua aikoo Suomesta käsin seurata niin voi arvioituihin kätkölle saapumisaikoihin lisätä tunnin. Reissu siis tapahtuu +1 aikavyöhykkeellä kun Suomi sijaitsee +2 vyöhykkeellä.

Yhtä kaikki, oma suunnitelmamme mahtuu vuorokauteen ainakin teoriassa. Käytännössä homma voi sitten olla haastavampaa, jos vaikka kätkö ei löydy tai tulee jokin tekninen vika autoon tai jotain muuta yllättävää sattuu. Myöskään moneen navigointivirheeseen ei ole varaa. Alla vielä vertailun vuoksi meidän ja hollantilaisten reitit rinnan. Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmaksi.

Alla olevassa taulukossa tilastotietoa Geotripin reitistä.

Erikoiskokeen nimiEtäisyys (km)Arvioitu ajoaikaArvioitu saapumisaika
Hollanti-Belgia4232 min00:32
Belgia-Luxemburg1591 h 25 min01:57
Luxemburg-Saksa6843 min02:40
Saksa-Ranska4131 min03:11
Ranska-Sveitsi3483h 23 min06:34
Sveitsi-Liechtenstein8450 min07:24
Liechtenstein-Itävalta1720 min07:44
Itävalta-Italia2382 h 43 min10:27
Italia-Slovenia (Itävallan kautta)4044 h 50 min15:17
Slovenia - Kroatia8853 min16:10
Kroatia - Unkari2324 min16:34
Unkari - Slovakia2502 h 48 min19:22
Slovakia - Tsekki1531 h 25 min20:47
Tsekki - Puola1431h 21 min22:08

Lyhimmät kätköjen välit ovat siis Liechtenstein-Itävalta ja Kroatia-Unkari -väleillä. Pisin pätkä reissua ajetaan puolestaan Itävallassa, jossa ajetaan kahteen otteeseen. Ensin kohti Italiaa ja Italian jälkeen kohti Kroatiaa. Taulukon arvioidut kätköllä vierailuajat eivät välttämättä toteudu täsmälleen, koska taulukossa ei ole huomioitu kätköjen etsintään kuluvaa aikaa, eikä mahdollisia tankkauspysähdyksiä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.