Maalissa – Puola

Viime hetken herpaantuminen meinasi tulla heti, kun lähdimme Tsekin kätköltä, kun Harjus peruutti parkista pois ja tieltä tuli auto kovaa vauhtia. Onneksi viime hetkellä, joku huusi stop ja selvittiin säikähdyksellä. Loppumatka Puolaan menikin lukiessa teidän ihanien ihmisten kommentteja ja tsempauksia. Ne saivat tunnelman autossakin kohoamaan hetkeksi, kunnes tuli hiljainen odotus. Kohta tämä hulluus olisi ohi. Kohta olisimme kätköilleet 15 maassa vuorokauden aikana. Tavoite saavutettu. Varmasti myös kaikki haaveilivat jo kääriytyvänsä peittojen välin ja nukkuvansa kunnon yöunet kahden vuorokauden valvomisen jälkeen. Tai no matkalla on nukuttu koiran unta kuten ennen lähtöäkin. Mutta muutenhan tässä on jätetty yksi yö vallan väliin.

40 minuuttia ennen purkkia Harjus ilmoitti, että nyt väsyttää niin paljon, ettei ole turvallista jatkaa. Niinpä vaihdoimme Rimajun takaisin puikkoihin, koska hän oli nukkunut muutaman pätkän tässä välissä. Wesbridgekin kyllä ilmottautui vapaaehtoiseksi ja Weellukin voisi ajaa. Sama se kuka ajaa, kunhan päästään turvallisesti maaliin.

Saavuttiin purkille ja kaikki ryntäsivät väärään suuntaan. Pientä hermostumista oli havaittavissa. Kun tilanne rauhottui edettiin purkille, joka löytyi selkeästi piilostaan. Kun olimme kuvaamassa kätköä ja kirjaamassa löytöä tuli aidan takaa mies, joka alkoi huutelemaan puolaksi jotain. Mitään käsitystä, että mitä asiaa kaverilla oli, ei saatu. Koitimme kysyä, että lähtiskö englanniksi jotain, mutta ei. Ainoa sana, jonka ymmärsimme, oli Polizei. No lähdimme ripeästi kävelemään autolle ja kaveri tuli myös. Vielä muutama sana vaihdettiin ja sanottiin sorry. Ilmeisesti sen hän ymmärsi ja antoi asian olla. Jäipä nyt tuulettelukuvat ottamatta 🙂

Loppu oli juuri niin jännittävä kuin kuuluukin olla näin pöljälle kätköilyseikkailulle. Sopivasti alkoi vielä satamaan, kun kurvailimme hotellille päin.

Vielä loppuun suuret kiitokset kaikille reissuamme seuranneille! Olette mahtavia ja ansaitsette isot aplodit ja hatun noston kannustuksesta! Se oli upeaa! Nyt väsyttää niin paljon, että ajamme suoraan yöpaikkaan. Palataan asiaan vielä myöhemmin jälkiviisastelulla ja videoitakin on kertynyt liuta. Niiden editoimisessa voi tosin hetki vierähtää, mutta eiköhän nekin tänne sivuille saada.

Rellun statsit

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.